Posted by & filed under Dating og dateidéer.

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så lad os starte med at konstatere at der er sket en revolution i online dating de sidste par år. Det nye der er sket er selvfølgelig Tinder. Dating-appen har taget singler i verden med storm, og her i Danmark er singler også flittige brugere af app’en. Men den nye smarte app møder også kritik og skepsis blandt mange, og erfaringerne med app’en er da også blandede. Her på bloggen vil vi gerne gøre vores til at man kan komme godt i gang med Tinder og få en god oplevelse. Derfor denne begynderguide til Tinder.

Knaldeapp’en der blev mainstream

Tinder er blevet beskyldt for meget, og er således blevet udnævnt til en ”sex-app”, blevet forbundet med voldtægt og beskyldt for at sprede kønssygdomme. Disse anklager er dog ofte spekulative eller bærer præg af subjektive oplevelser. Anklagerne har nok skræmt en del væk fra overhovedet at komme i gang, og selv her i 2016 har app’en et lidt blakket ry for at være et sted hvor mange søger et hurtigt knald. Men dette er nok tilfældet for de fleste steder hvor singler mødes – og således reflekterer Tinder blot et bredt udsnit af singler som hver har sine behov og ønsker. Efterhånden har de fleste singler i Danmark haft erfaringer med Tinder på den ene eller anden måde, og seriøse forhold er således også skabt i takt med hurtige knald. Med Tinder er det blevet nemmere end nogensinde at få kontakt til andre singler. Hvad du finder afspejler ofte din egen fremtoning og dit valg af de personer du siger ja til. Derfor er det en god idé at lægge lidt ekstra energi i at finpudse profilen og læse lidt nærmere efter før du swiper til højre. Vi skal her prøve at beskrive lidt nærmere hvad Tinder egentlig er og hvordan du bruger app’en.

Tinders udvikling

Tinder startede ud i 2012 som en app til iPhone. Idéen var helt kort at begge parter skulle sige ja til hinanden før man kunne skrive sammen. Derudover var app’en speciel da man kun kunne bruge Facebook til at logge ind, kun kunne se én profil af gangen, og man ikke kunne ændre sit navn eller alder. Disse kendetræk er stadig gældende i dag (2016). I løbet af 2013 begyndte den at vokse i popularitet, og det var i slutningen af 2013 at Tinder for alvor blev stor i Danmark. I løbet af 2014-2015 blev nye funktioner tilføjet, såsom moments (øjeblikke), Instagram-billeder, deaktivering af søgning og animerede gif’er. Nye betalingsfunktioner blev også tilføjet (ubegrænsede swipes, fortryd swipe, skift lokation), mens kernefunktionaliteten forblev den samme.

Hvem bruger Tinder?

Tinder er åben og gratis for alle over 18 år. Du kan ikke uden besvær snyde med din alder og navn da disse hentes direkte fra din Facebook-profil. Der foregår dog en slags aldersdiskrimination da aldre over 55 år blot kategoriseres som 55+ i dine søgekriterier.

Det er altså tydeligt at Tinder primært er henvendt til det yngre publikum. Derudover har Tinder ingen krav om hverken skønhed, uddannelse eller god smag. Det eneste der ikke er tilladt på Tinder er nøgenhed. Derfor er det at Swipe på Tinder lidt som at gå ind i et forsamlingshus hvor du kan finde alle grupper i samfundet.

Sådan søger du

Tinder har 2 kriterier du kan søge på: placering (km. fra dig selv) og alder. Ud fra dette vil en algoritme forsøge at matche dig med folk der passer bedst på dine ønsker.

Når du søger får du ikke som på andre datingsites en liste op med en masse navne og billeder. I stedet får du billeder præsenteret med fornavn og alder, én af gangen.

Herfra kan du enten trykke på billedet for at se flere billeder og se flere detaljer om personen. Detaljer inkluderer fælles venner og interesser, en kort profiltekst og evt. billeder fra Instagram.

Du kan enten ”swipe” dig videre til næste profil med et ja eller nej (at swipe er blot at trække profilbilledet til højre for ja eller til venstre for nej). Før du har taget stilling til det simple ja/nej spørgsmål kan du altså ikke se andre profiler, og derved ender Tinder ofte med nogle hurtige svar.

Det er vigtigt at pointere at personen du siger ja eller nej til aldrig vil kunne se dit svar – medmindre du har sagt ja og denne person også har sagt ja til dig.

I det tilfælde er der tale om et match, og så kan samtalen ellers begynde. Hvis du ikke har interesse i at skrive med personen er der altså ingen grund til at sige ja for at være sød eller undgå at give en afvisning.

Der er forskel

Som i enhver anden sammenhæng for singler mødes, er der nogle der får mere opmærksomhed end andre. Hvis du eksempelvis er en smuk ung kvinde vil du matche med en stor del af dem du liker, mens andre vil skulle swipe en hel del for blot at få nogle enkelte matches. Fordelen frem for en traditionel datingside er at du ikke bruger lang tid på at formulere lange breve som så ikke bliver besvaret. Du kan derimod hurtigt swipe en del personer i din målgruppe og se hvem der har sagt ja tilbage. Først når du har et match skal du overveje hvad du gerne vil skrive.

For gratisbrugere af Tinder er der en daglig begrænsning på hvor mange du kan sige ja til. Denne grænse skifter af og til, men synes at ligge på omkring 50-100 personer du swiper ja til om dagen. Der er dog ingen måde du kan se på hvor mange der har set din profil, og hvor mange der har sagt ja eller nej til dig. Dette er måske en af årsagerne til Tinders succes, for ved kun at vise dine matches, bliver du ikke konfronteret med afvisningen.

Facts om Tinder

Lad os opsummere Tinder anno 2016 med en række facts som kan være nyttige til dig der er ny på app’en:

  • Tinder er en amerikansk app, som bruges i hele verden. Den har været voldsomt populær i Danmark siden starten af 2014, og succesen lader til at fortsætte
  • Tinder er primært henvendt til en yngre målgruppe på 18-40 som også er på andre sociale medier
  • Tinder kan kun bruges hvis du har en Facebook-profil
  • Tinder er gratis, og der kan betales for ekstra features for ca. 90 kr./md.
  • Din profil består af en kort profiltekst, 1-6 billeder, dit fornavn, alder, arbejdsinfo, fælles interesser fra Facebook og fælles venner på Facebook
  • Din aktivitet på Tinder er skjult, og det eneste der er synligt for andre brugere er hvis I begge to har sagt ja til hinanden
  • Du er ikke anonym på Tinder – enhver anden person på Tinder vil kunne finde frem til din profil

 

Din profil

Da billede, navn og alder er det eneste du kan se om en person er det afgørende at præsentere sin profil på den bedste måde for at få flest matches. Vi vil i næste indlæg om Tinder give en række tips til din Tinder-profil. Vi vil også i den nærmeste fremtid se på alternativer til Tinder.

 

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.