Posted by & filed under Dating og dateidéer, Livsstil.

Første date

Klokken er 30 minutter i. Du har netop været i bad, men du begynder allerede at svede igen. Kigger dig selv i spejlet, og undrer dig over at den trøje der sad perfekt i sidste uge, nu lige pludseligt sidder meget mærkeligt på dig. Men der er ikke tid til at skifte, for håret skal også sættes (igen), der skal påføres den rigtige mængde af den rigtige parfume – ikke for meget og ikke for lidt, og selvom du nok kommer alene tilbage om et par timer, skal der også lige ryddes op i lejligheden, for man ved jo aldrig. Et kvarter senere, har du næsten styr på det hele, og du er klar til det: den første date.

 

 

Hvis det hele virkede akavet før selve daten, så bliver det da først rigtigt akavet, når selve daten går i gang. For hvad starter man egentlig med at spørge om, når man enten aldrig har set hinanden før, eller måske kun har haft en enkelt samtale efter ret så mange cocktails weekenden før? Hvordan undgår man at spørge om de ting man allerede har spurgt om til festen? Og skal man bare gå efter en kop kaffe eller er skal man finde på noget mere spændende til den første date? Spørgsmålene trænger sig på, men det kan være svært at huske alle de gode tips, når man er mest fokuseret på, om man overhovedet kan kende sin date ædru i dagslys. Det hele kan godt virke lidt anstrengt, men der er visse ting du kan for at forberede dig på den første date. Vi vil give dig 3 gode råd her, som du kan læse og prøve at huske til din næste første date.

Godt råd #1: Gå på flere første dates

Ja, den første date er ofte akavet, men jo flere første dates du tager på, jo mindre har du på spil. Selvfølgelig skal du gå ind til enhver date med intentionen om at få så meget ud af det som muligt, og ikke kun for at få erfaring med dates, men erfaringen hjælper uanset hvad. Tænk tilbage på de allerførste dates du var på, og du får sikkert et lille smil på ved tanken om hvor akavet en teenager du var, og hvor nervøs man egentlig kunne bliver over en første date. Når du har været på 10, 20 eller 100 af dem, virker det ikke så skræmmende længere, men forhåbentligt forsvinder sommerfuglene i maven heller aldrig helt. Tillad dig at blive spændt og mærke sommerfuglene, men lad dem ikke styre din fornuft. Med erfaringen lærer du på den bedst mulige måde – af dine egne fejl. Derfor: tag på mange første dates indtil du kan slappe af mens du er i det, og føle det som en positiv oplevelse som du ser frem til.

Godt råd #2: Find det gode sted til den første date

Nu har du fået det vigtigste råd til den første date: at være i en tilstand hvor du kan slappe af og have en positiv oplevelse. Humør smitter, og det gør nervøsitet også, så prøv at virke lidt mere afslappet og glad end du egentlig er. En del af kunne være afslappet, er også at være et sted, hvor man føler sig godt tilpas. Her er et par idéer til det gode sted at mødes på den første date:

  • Et sted du kan lide, og hvor du føler dig godt tilpas. Måske ikke dit yndlingssted, det kan du altid gemme til anden date eller en speciel aften.
  • Et sted der er rart at være i 1-2 timer. Hvis det er en restaurant, giver det sig selv med tiden, men hvis det fx er en café, så tænk på om det lukker tidligt, om der pludseligt er live musik den aften, eller der sker andet som kan afbryde jeres date.
  • Der skal ske lidt, men ikke være larmende. Det er jo rart nok at man ikke er de eneste to personer i lokalet på den første date, men det er vigtigt at I kan få lidt ro til at kigge hinanden i øjnene og snakke, så vælg et sted hvor du ved det kan lade sig gøre.
  • Det skal være tæt på dig, men ikke for tæt. Det skal nødigt virke som om du har planlagt at jeres første date skal ende hjemme hos dig (selvom du måske har), så vælg et sted i gåafstand fra dig eller din date, men ikke baren på den anden side af gaden.
  • Første date skal foregå et hyggeligt sted. Det kan selvfølgelig betyde flere ting, men forsøg at vælge et sted med behagelige møbler, hvor man kan sidde ned i ro og mag, uden at der er for meget der forstyrrer jeres første date. Hvis I skal have en hyggelig date, er det en forudsætning at I er i hyggelige omgivelser. Stearinlys, dæmpet belysning, blød jazzmusik og bløde lædermøbler plejer at være sikre valg til stedet for første date.

Godt råd #3: Hav en plan for den første date

Uden at det skal virke som om du ikke er fleksibel i dine planer, kan du godt have en plan for den første date. Dette gælder specielt hvis du er en fyr. Måske tænker du at det er kønsstereotypisk at tænke på den måde, men det er nu engang virkeligheden, at en pige vil synes det er rart hvis hendes date har tænkt over hvad man skal lave og hun blot kan følge med. Hvis du er en pige, kan du også sagtens have en plan, da du jo ikke kan forvente at din date har gennemtænkt det hele ligesom dig. Bær over med ham, og kom med dig forslag, så kan det jo være han imponerer dig senere.

At have en plan er vigtigt, da det er dumt at stå i en situation hvor I ikke ved hvad der findes af steder i området, og derfor havner et halvskidt sted, eller i en situation hvor I ikke kan få bord på den restaurant du havde tænkt på, fordi du ikke lige nåede at bestille bord. Gør dit hjemmearbejde: hav en plan og hav en backup plan. Undersøg åbningstider, specielle events, menukort, bordbestilling, ruter for gåture, bustider, vejrudsigter osv. Du kan endda lige checke din dates Facebook profil og lave en hurtig Google-søgning, men den del af planlægningen skal du nok holde for dig selv. God planlægning er en grundforudsætning for at undgå mange af de kiksede situationer der kan opstå på den første date, så brug lige lidt tid på det, og tænk på at der er mange informationer du kan genbruge til din næste første date.

De 3 ovenstående råd kan gøre din første date lidt mere tjekket, og gøre det muligt at nyde den fantastiske mulighed du har fået for at lære et nyt menneske at kende. Nyd det, og hav en skøn første date.

 

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.