Posted by & filed under Livsstil.

Det er vist ikke en overraskelse for nogen, at single kvinder får flere tilbud end single mænd, når det gælder online dating, og det gælder uanset om tilbud kommer i form af kliks, breve eller invitationer til dates. Men det viser sig også, at der på nogle online datingsider er flere kvinder end mænd som medlemmer. Hvorfor og hvornår er det, at online dating kan virke mere appellerende overfor kvinder? Og hvad er det at kvinderne leder efter?

Helt generelt om kønnene, kan man prøve at finde ud af, hvor mange kvinder og mænd har forsøgt at finde kærligheden online.  Tallene fortæller at omkring 70% af alle på et tidspunkt har forsøgt sig med online dating, og fordelingen ligger næsten lige mellem mænd og kvinder. Derfor kan det godt undre, når man ofte oplever at der på en datingservice ofte er mange flere mænd eller mange flere kvinder til stede.

En del af forklaringen er at nogle sider har specifikke målgrupper, og indenfor nicheorienteret dating, kan målgruppen tiltrække et bestemt køn. En seriøs amerikansk datingservice som eHarmony kræver ud og betaling, også at man bruger omkring 30 minutter på at udfylde spørgsmål om ens profil. På denne side er 52% af medlemmerne kvinder. Omkring samme fordeling finder man på det danske datingside EliteDaters, hvor der også er høje krav, ikke kun til ens profiludfyldning, men også til kvaliteten af indholdet samt uddannelsesniveau. De sider hvor man finder flest mænd, er generelt utroskabssider som VictoriaMilan og sex-orienterede datingsider såsom scor.dk. På disse sider er der ofte omkring 75% mænd.

https://blog.compete.com/2011/09/20/do-men-cheat-more-%E2%80%93-a-look-into-dating-site-demographics/

Når kvinder søger hen imod de mere datingsider, som har høje indgangsbarrierer, svarer det til at det i den virkelige verden er på de dyreste og mest luksuriøse natklubber, at man finder de fleste og de smukkeste kvinder. På den billige bodega, der sælger øl til en 20er og lukker hvem som helst ind, møder man til gengæld ikke mange kvinder.

En anden ting man kan udlede af grafen ovenfor, er at der generelt er lidt flere mænd end kvinder på de fleste datingsider. Ofte kan man som man nemt få det modsatte billede, da datingsider er gode til at maskere dette faktum bag manipulerede tal og falske profiler. Det er en kedelig tendens, som desværre er udbredt i en branche, hvor der er få ærlige spillere. Man kan dog heller ikke læse ind i tallene, at der er flere mænd end kvinder der bruger online dating, for mændene har en tendens til at have profiler flere steder, og være mere aktiv de steder hvor de er. Generelt kan man vel sige at online dating er ved at være så moden, at det afspejler jagten på kærligheden i det virkelige liv ret godt. Og på trods af de mange udfordringer ved online dating, finder flere og flere kærligheden online. Det er nu hver fjerde parforhold, som er startet via internettet.

Udviklingen går i retning af at flere og flere benytter online dating, og det er efterhånden blevet ganske normalt og socialt acceptabelt for både mænd og kvinder at søge kærligheden online. Man siger dog ikke til veninderne som det første, at man har oprettet en profil på scor.dk – så kan man nemt finde en anden datingside, som er mere troværdig.

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.