Posted by & filed under Livsstil.

DR har udviklet et par interessante koncepter for hvor singlekulturen og jagten p kærligheden udfordres.

På DR har man udviklet et interessant koncept, set med single-brillerne på. Nogle husker måske datingprogrammet Knald eller Fald på TV3 fra 1990erne, hvor et par bliver matchet uden at have set hinanden, og derefter skal en uge på ferie sammen, og dermed prøve at få en hverdag sammen til at fungere – i hvert fald i en uges tid. Siden da er datingkoncepterne på TV gået mere i retning af, at man kun forpligter sig til en enkelt date, hvilket nok er en type koncept som passer bedre ind i tidsånden.

DR er dog gået helt den modsatte vej, og lavet noget som kunne være et datingprogram anno 1960. Konceptet er at nogle professionelle menneskekendere i form af en præst, en psykolog, en terapeut og en antropolog skal matche 3 par ud fra 20 villige singler. Disse singler forpligter sig ikke kun på at tage på en date med deres nye match, men går helt til yderligheden med at forpligte sig til at gifte sig på deres første date.

Konceptet er et interessant modtræk til tendensen, hvor uforpligtende dates og seksuelle eskapader med skiftende partnere ofte synes at være endemålet for diverse datingshows og realityprogrammer. DR har før eksperimenteret med alternative former for single-programmer, bl.a. Projekt:Kærlighed, der fulgte 6 unge singlekvinder med videodagbøger i 2011, og senest Læsø Kalder, hvor 40 singlekvinder blev sendt til Læsø for at ruske op i øens singlemænd.

Om de 3 par fra Gift Ved Første Blik fortsat bliver sammen efter det første måneds forhold, ved vi ikke endnu, før det sidste afsnit er sendt, men udviklingen fra det første møde og igennem den første måned, kan følges igennem de 8 afsnit. Programmerne er spændende, om ikke andet som et sociologisk eksperiment, hvor vi ser om kærligheden kan skabes ud fra en formel og to motiverede mennesker, eller om der skal andre ‘magiske’ kræfter til.

Projekt:Kærlighed kan desværre ikke ses længere online, men Læsø Kalder kan ses indtil 19/10 2012 her, og Gift Ved Første Blik kan ses indtil 2/11 2011 her.

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.