Posted by & filed under Dating og dateidéer, Livsstil.

Vi har før givet gode råd til første date, og i denne artikel kan du læse mere om hvad du helst skal undgå at snakke om. Når du har glædet dig i dagevis til den første date, vil det være ærgerligt at ødelægge det med et par akavede spørgsmål, som efterlader dig og din partner i en situation med pinlig tavshed.  Første date handler om at have det sjovt, og nogle generelle råd er at undgå spørgsmål om økonomi, familieplanlægning, sygdomme og tidligere forhold. Nedenfor finder du 10 spørgsmål, som eksempler på hvad du ikke skal spørge om på første date.

”Hvor ser du dig selv om 5 år?”

Tænk over hvordan du selv reagerer på det spørgsmål. De færreste ved hvor de er om 5 år, ja på første date ved du endda ikke engang hvor du er om 5 timer! Når man får sådan et spørgsmål, er det svært at være ærlig, for man vil ikke virke usikker, og så ender man enten bare med at lyve eller sige noget man kommer til at fortryde. Lad være med at sætte din date i den situation, og undgå spørgsmålet helt.

”Hvorfor gik dit sidste forhold galt?”

Tidligere forhold er ikke noget der skal vendes på første date. I er tage ud sammen for at se fremad med hinanden – ikke for at se bagud på mislykkede forhold. Lad være med at væk de negative følelser, som helt sikkert vil være der, og undgå spørgsmålet i stedet.

”Har du nogensinde været udsat for utroskab?”

Hvis din date har været udsat for utroskab, vil der lægge nogle dybe følelsesmæssige ar et sted, og du vil ikke være personen der åbner de sår igen! Og specielt ikke på første date. Det er svært at vinde noget på det spørgsmål, så undgå bare emnet.

”Har du nogensinde været utro?”

Hvis svaret er ja, ved du at din date er en smule skør, og hvis svaret er nej, ved du at han/hun enten lyver eller synes du er mærkelig for at stille det spørgsmål. Du kan altså ikke bruge svaret til noget, og måske er første date ikke lige stedet til at fortælle at du er den jaloux type.

”Hvad leder du efter i en kvinde/mand?”

Meget få vil tænde på at få det her spørgsmål, uanset hvor interessant du finder svaret. Hvis du stiller det, risikerer du at virke som en beregnende type, som ikke helt har forstået at det handler om kemi imellem jer som personer, og ikke om at leve efter en skabelon som modparten definerer. Det her er et af de spørgsmål som er svære at svare på, og hvis du vil vide svaret på det, er det nemmere at spørge af omveje og bruge din intuition til at vurdere om I passer sammen.

”Vil du gerne have børn?”

Efter det her spørgsmål, vil mange mænd nok sætte sig helt tilbage i stolen og få lidt sved på panden. Og det gælder sikkert også for en del kvinder. Undgå det her spørgsmål på første date – også selv om det er vigtigt for dig, og stil det evt. på date nummer to. Det her er kun første date, så hold det afslappet og uformelt uden det udvikler sig til et interview!

”Hvorfor har du aldrig været gift?”

Det her er et af de spørgsmål som kvinder hader at blive spurgt om, men elsker at stille til mænd. Mange kvinder antager at hvis en mand er over 35 og ikke har været gift, er der noget galt med ham eller han har valgt det fra. Rent praktisk er det som kvinde måske meget rart at få placeret ham i den rigtige af de to kategorier, men sandheden er ofte at han bare ikke har mødt den rette, og at hans svar på det her spørgsmål ikke vil opklare meget.

”Hvor meget tjener du?”

Penge er altid et ømt emne – specielt for mænd – så gem det her spørgsmål til din date selv fortæller det. Det bliver nok ikke på første date at det er aktuelt at snakke om det.

“Går du tit I blåt?”

Sandsynligheden for at din date har taget det første og bedste tøj fra soveværelsesgulvet og løbet ud af døren uden at se sig selv i spejlet er meget lille. For det meste vil både tøjvalg, frisure og makeup være nøje planlagt, og hvis du begynder at kommentere på det, kan du næsten kun sige noget forkert – også selvom du mener det positivt. I stedet for at gøre din date mere usikker på sin stil, så undgå det og vent til en senere date med at komplimentere på udseendet.

Sexspørgsmål

Vi har før skrevet om sex på første date, og selvom det sker, så skal det sjældent tales om. Spørgsmål om sex kan ofte misforstås eller skabe en akavet stemning. En første date handler om at komme til at kende hinanden, og du kan ofte fornærme din date ved at hoppe hurtigt videre fra yndlingsmad til yndlingsstilling. Hold flirten let og legende, og vær ganske forsigtig med sex-snak – også selvom det bare er spørgsmål.

Vi håber de 10 ovenstående råd kan guide dig til at undgå de værste fejl på første date. Hav en god date!

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.