Samtaleemner til din næste date

Posted by & filed under Dating og dateidéer.

Man kan justere et ordsprog en smule og sige at hvis man gerne vil beholde sin date, skal man undgå at snakke om politik, religion og penge. Vi har også før skrevet om andre samtaleemner man skal undgå på første date. Når vi så har fundet ud af hvad vi ikke skal snakke om, kan vi begynde at se på de gode samtaleemner der egner sig godt til din næste date – og her får du 10 gode af slagsen.

Det virker måske banalt at sige, men husk på at du er ansvarlig for halvdelen af samtalen. Når det så er sagt, er det andet råd at lytte mindst lige så meget som du snakker. For mange vil en date, udover svedige håndflader og sommerfugle i maven, betyde at man kommer til at snakke alt for meget eller alt for lidt. Lyt til din date og prøv at virke oprigtigt interesseret– det kommer man længst med.

Udover at undgå de største fadæser som at spørge til tidligere forhold eller seksuelle emner, kan du tage fat på nogle af de 10 nedenstående emner, hvis du trænger til lidt inspiration.

Har du nogle brødre eller søskende?

Det er et sikkert emne at snakke om søskende, og hvis din date har lyst til at snakke mere om det, kan man, med varsomme skridt, snakke videre om familie og relationer til forældre, søskende mv. Her er der også mulighed for at score nogle billige point, da interesse i familien viser interesse i hendes liv og omgangskreds.

Din bedste rejse var til..?

Alle folk elsker at rejse, og hvis man er i tvivl om det, skal man bare se på et par profiler på online datingsider. Stort set alle nævner at de er glade for at rejse, hvad enten de har brugt flere år på jordomrejser eller blot er på campingferie et par weekender om året i det danske. Hvis din date ikke har rejst nogle specielle steder hen, kan det oplagte spørgsmål være: ”Hvor vil du så gerne rejse hen hvis du nu havde masser af både penge og tid?”. Spørgsmål som disse vækker helt sikkert gode følelser i din date, og afslører samtidig meget om hans eller hendes åbenhed overfor nye eventyr.

Livret og yndlingsdrink

Alle gør det og alle snakker om det hele tiden. Mad og drikke fylder meget i vores hverdag, så snak da om det! Emnet kan fungere som et backupemne, hvis samtalen er ved at gå lidt i stå, og I alligevel er på en restaurant eller en bar. Et sikkert emne, medmindre din date er alkoholiker eller har spiseforstyrrelser.

Jeg vil gerne være…?

At spørge om uddannelse, job og fremtid kan være kedeligt og formelt, men det kan samtidig fortælle dig en masse om din date. Måske elsker din date at snakke om det, og måske slet ikke. Det kan være en god idé at bryde emnet ved at spørge til det lidt sjovere og uskyldige spørgmål: ”Hvad ville du gerne være da du var lille?”

Fortæl mig mere om hvordan du var som barn

Historier fra barndommen vækker næsten altid et smil i folk. Måske ikke fordi alle har haft den perfekte barndom, men fordi man længes efter det uskyldige og naive liv som barn, og har en selektiv hukommelse, som prøver at huske de gode ting. Hvis din date ikke reagerer positivt på spørgsmål om barndommen, er der måske underliggende problemer, som der ikke skal bores dybere i.

Hvordan går det på jobbet?

Du må gerne spørge ind til jobbet, men sørg for ikke at dvæle ved dette emne hele daten, da man er vant til at have snakken om studiet og arbejdet med forældre, onkler og fremmede mennesker hele tiden, og derfor tit ender med at udveksle en række standard spørgsmål og svar. Du kan spørge mere ind til fremtidsdrømme og planer for at få en idé om hvor din date er, og hvor han eller hun er på vej hen i livet.

Hvad med vennerne?

De fleste elsker at snakke om deres venner. Der vil altid være noget interessant at snakke om, og desuden er det her at du skal lytte ekstra godt efter, da der kan komme værdifulde detaljer omkring din date her. Venner betyder meget for folk, og hvis du kan huske din dates venner, giver det gode pluspoint. Hvis du nogensinde kommer videre end første date, er vennerne også tit den bedste kilde til at få skelletterne ud af skabet.

..og hvad går tiden så med, når du ikke er på arbejde?

Står din date på rulleskøjter, samler frimærker eller danser? Hvad med sport? Kæledyr? Svarene på de her spørgsmål, kan give svar på hvor meget I egentlig har til fælles. Der kan være svar som giver en god idé om hvad din date er passioneret omkring, så spørg gerne ind til noget af den information du får her.

Film? Musik? Teater?

Alle har yndlingsfilm. Og alle synes at netop den musik de hører, er den bedste i verden. Her kan du få en god idé om hvilken koncert I kan tage til sammen eller om du skal invitere til standup eller opera.

Hvad synes du om … ?

I stedet for at stille åbne spørgsmål om interesser, job mv., kan du også tage udgangspunkt i noget som er vigtigt for dig og spørge din date hvad han eller hun synes om det. Det fortæller din date at du er interesseret i noget og giver dig værdifuld og specifik information.

Brug de her spørgsmål og emner som generel inspiration. Vær sikker på du stiller masser af spørgsmål, og endnu vigtigere, så lyt til de svar du får og stil opfølgende spørgsmål. Se daten som det den er: en god oplevelse med en person som har oprigtig interesse i dig. Gengæld den interesse og hav det sjovt. På den måde kan du slappe af og have en god date.

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.