En kreativ date

Posted by & filed under Dating og dateidéer, Livsstil.

Uanset om du vil lave noget specielt med kæresten i weekenden eller finde på noget ekstraordinært til din kommende første date, så kan det være interessant at tænke ud af boksen og finde på en kreativ date. Din date vil elske dig for det, og så slipper du også selv for at sidde til bords til endnu en kop kaffe på stamcaféen som du kender alt for godt allerede. Vi har fundet nogle spændende og anderledes dates som kan give lidt inspiration. Hvis det ikke er dækkende, kan du jo også være endnu mere kreativ og selv finde på en kreativ date.

 

Lær at danse

Måske har tanken om et dansegulv fyldt med ædru mennesker der forsøger at bevæge sig til latinorytmer altid afskrækket dig, men noget der er en smule akavet kan også være vældig sjovt, hvis man bare ikke tager det alt for højtideligt. I de fleste byer rundt om i landet er der danseklubber og åbne arrangementer hvor der er begynderaftenener og ”åbent hus” arrangementer. Hvis du er mand, skal du måske lige sikre dig at din date er ca. på samme niveau i dans som dig selv, men ellers er det bare med at komme af sted og danse jer gennem en kreativ date.

Bordtennis eller bordfodbold

Ligesom med dansen, er det også en fordel at I er nogenlunde på samme niveau når det gælder de fysiske tomandsspil, da det ellers kan blive ret kedeligt for begge parter. De fleste spil i denne kategori har dog det tilfælles at de oftest er spillet af mænd, så vurder lige jeres fælles evner her før I kaster jer ud i det. To gode spil hvor I også kan få brugt fysikken er bordtennis og bordfodbold. Hvis I er i København, kan I spille gratis bordtennis i DGI-byen (medbring selv bat) og uanset hvor I befinder jer i landet, er det aldrig svært at finde et sted med bordfodbold. Andre sjove spil I kan kombinere med en øl kan være dart og pool. Det at være på en kreativ date, behøver ikke at betyde at I skal skabe et kunstværk – det handler også om at bryde ud af de normale rammer og lave noget anderledes og sjovt – og det er det den her date handler om.

Se standup og bogoplæsninger

Hvis I ikke føler for at være særlig aktive sammen, men stadig gerne vil prøve noget lidt kreativt og sjovt på daten, så tag til standup eller bogoplæsning. Vælg gerne et mindre sted med mere ukendte navne – open mic er godt – da I her kan komme helt tæt på scenen og ofte vil være et sted hvor publikum bliver mere inddraget i forestillingen. På kultunaut.dk kan du finde en masse arrangementer i hele landet.

Mød hinanden på biblioteket

Et typisk spørgsmål på første date kan være ”hvad er din yndlingsbog?” og selvom man læser mange bøger, kan det være ganske svært lige at finde et godt svar på det spørgsmål. Brug en kreativ date på handling frem for snak, og vis dine yndlingsbøger frem på biblioteket. Gå på opdagelse i hylderne, grin af mærkelige titler, find helt tilfældigt frem til afdelingen med erotisk litteratur, find de klassiske børnebøger som I begge husker fra barndommen, bladr i tegneserier og kig på de andre mennesker der går rundt på biblioteket. På de fleste biblioteker er der tilmed en café som er perfekt til et hvil og en forfriskning. Biblioteket er oplagt til en kreativ date, og så behøver den ikke at koste noget som helst.

Lav mad sammen

Det kan måske være svært at skabe et kunstværk sammen, men i et køkken er vi alle kunstnere, og vi har hver vores måde at være kreative på når det gælder madlavning. Foren jeres kreative kræfter i et køkken og lær mange ting om din nye date: teamwork, planlægning, hygiejne, grundighed, kræsenhed og æstetik er alt sammen del af at lave mad, så hold sanserne åbne på denne kreative date, og lær lidt om hvem din date egentlig er.

Spil et spil

Vi nævnte tidligere en del fysiske tomandsspil, men der er jo også de gode gamle brætspil. Hvornår har du sidste spillet Ludo? Kalaha? Skak? Backgammon? Den kreative date behøver ikke være mere kompliceret end at I finder en café som har en samling af brætspil og så slår jer ned ved et bord med en udfordring i et par klassiske spil. Man kan sagtens prøve et par forskellige spil i løbet af en date, så I begge to får muligheden for at vinde.

Tag på et aftenskolekursus

Hvis du er som de fleste, får du lige skimmet katalogerne fra aftenskolerne, og glemmer at tilmelde dig noget før det er for sent. Men hvad med lige at kigge efter en ekstra gang og se om der ikke er noget deri som er velegnet til en kreativ date? Det kan være alt fra kursus i indisk madlavning til vinsmagning af Champagne. Der gemmer sig nogle spændende oplevelser, så find noget du gerne vil lære eller prøve, og lad aftenskolerne arrangere din næste kreative date.

 

Bonus: 3 idéer der kan gøre enhver date kreativ

Udover de 7 idéer til en kreativ date, vil vi også anbefale 3 kreative idéer du kan tage med dig på enhver date:

Tag billeder

Det kan måske virke lidt creepy at tage billeder af din date på første date, men måske til en af de næste dates, kan du tage dit kamera med og forklare at du øver dig i at tage kreative billeder. Tag nogle selv, lad din partner tage nogle og sørg for at få et par billeder sammen.

Tag en notesblok med

Medbring din Moleskine og brug den til noget kreativt. Skriv en pludselig idé ned du har fået, skriv et lille haikudigt om din date eller spørg om du må tegne din partner (og sig selvfølgelig at din partner skal tegne dig bagefter).

Leg en leg

Tænk over hvilke nogle sjove lege man legede sammen da man var barn og lige var begyndt i skolen. Det kan være associationslege, gættelege eller noget så plat som tommelfingerkrig. Vær lidt barnlig og skej ud. Det er med til at tage det seriøse ud af daten, gøre det hele lidt mere kreativt og sjovt, og det kan få jer begge to til at slappe mere af. Og husk frem for alt at nyde din kreative date!

Hvis du kan lide dette indlæg, så like det på Facebook eller Google+ til venstre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.